Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το GLOBAL GAME JAM 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το GLOBAL GAME JAM 2022 που διοργανώθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά από το Εργαστήριο «Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων» του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το εργαστήριο συνέχισε την παράδοση και αποτέλεσε μία από τις εκατοντάδες παγκόσμιες εικονικές τοποθεσίες του Global Game Jam 2022 ως Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εφέτος όλη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και για πρώτη φορά σε συνεργασία με τις δυο άλλες παραδοσιακές Ελληνικές τοποθεσίες, την ομάδα των Αθηνών και της Πάτρας.

 

Το εργαστήριο έχει καθιερωθεί πια ως φορέας διεξαγωγής της συνάντησης στην Ελλάδα και ένας από τους 680 φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο. Το κοινό θέμα που προτάθηκε από την οργανωτική επιτροπή ήταν «duality» και με βάση αυτό δημιουργήθηκαν 4 παιχνίδια, συμμετείχαν, 13 πιστοποιημένοι gamer jammers, Το συνολικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης παρουσιάσθηκε σε κοινή πεντάωρη διαδικτυακή συνάντηση.  Τα 4 παιχνίδια που δημιουργήθηκαν από την ομάδα της Καστοριάς επιδεικνύονται στους συνδέσμους Crystal Hunt, Good and Evil, Broken Pipes και String of Life. Αν θέλετε να τα δοκιμάσετε επισκεφθείτε τα παιχνίδια και για να πληροφορηθείτε γενικά για την εκδήλωσή εδώ.

Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση του Ιδρύματος που εξασφάλισε τις προϋποθέσεις διεξαγωγής της εκδήλωσης κατά το διάστημα 21-23 Ιανουαρίου που το Ίδρυμα είναι κλειστό και μάλιστα σε περίοδο εξεταστικής. Τον ΕΛΚΕ που στηρίζει κάθε χρόνο με τη συνδρομή του την τεχνική υποστήριξή για την προμήθεια μικροεξοπλισμού και των λοιπών δαπανών της εκδήλωσης. Επίσης να ευχαριστήσω τα μέσα επικοινωνίας που προέβαλαν την εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χάρη της άοκνης προσπάθειας του κ. Νικολάου Άγγελου, έμπειρου συνεργάτη μας σε θέματα παιχνιδιών, με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία σε πολυεθνική εταιρεία του είδους. Ο κ. Νικολάου στερήθηκε πολύ από τον προσωπικό του χρόνο παραμένοντας διαρκώς συνδε-δεμένος στην πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για τον συντονισμό και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης βοηθώντας τους συμμετέχοντες σε κάθε πρόβλημά τους.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους συμμετέχοντες, πολλοί από αυτούς στερήθηκαν πολύτιμο χρόνο από το διάβασμά τους τώρα την περίοδο των εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο.

Ευελπιστώ του χρόνου, τον Ιανουάριο του 2023, να επανέλθουμε στην φυσιολογική μας ζωή και να πλαισιώσουν την εκδήλωση και νέοι φίλοι για να απολαύσουν την εμπειρία της συνεργασίας-δημιουργίας που αναπτύσσεται σε αυτή.

Σινάτκας Ι.

Κοινοποιήστε:
error
fb-share-icon
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Follow by Email