Υποδομές

Το τμήμα διαθέτει αριθμό αιθουσών διδασκαλίας (4), ένα μεγάλο αμφιθέατρο (500 θέσεων) και δύο μικρότερα αμφιθέατρα (120 θέσεων έκαστο), εργαστήρια Η/Υ (6), εργαστήριο Cisco Networking Academy, ειδικά διαμορφωμένο Server Room, εργαστήριο τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης εξοπλισμού ΤΠΕ, ερευνητικό εργαστήριο (Linux & IEEE Student Branch). Στις αίθουσες διδασκαλίας και τα 3 αμφιθέατρα υπάρχουν εγκατεστημένοι Η/Υ διασυνδεδεμένοι με προβολικά συστήματα (projectors) και πρόσβαση στις δικτυακές υποδομές του ιδρύματος και το διαδίκτυο, ηχοσυστήματα (DVD player, ενισχυτής και ηχεία) προκειμένου το έργο της διδασκαλίας να συνδυάζεται στο μέγιστο βαθμό με Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ). Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους υπάρχουν διαθέσιμοι εκτυπωτές laser τεχνολογίας (έγχρωμοι κι ασπρόμαυροι) καθώς και φωτοτυπικά για χρήση από τους διδάσκοντες και τους φοιτητές.

Οι διδάσκοντες έχουν τα προσωπικά τους γραφεία εξοπλισμένα με πολυμηχανήματα (εκτυπωτής/φωτοαντιγραφικό/σκάνερ), τηλεφωνική σύνδεση VoIP και πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του ευρυζωνικού δικτύου της ΕΔΕΤ. Οι χώροι των γραφείων των διδασκόντων είναι άνετοι, προσφέροντας τη δυνατότητα συνάντησης και συνομιλίας σ’ αυτά με τους φοιτητές.

Η γραμματεία του τμήματος στεγάζεται σε γραφείο εξοπλισμένο με υπολογιστές, εκτυπωτές, τηλεφωνικές συσκευές και διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του ευρυζωνικού δικτύου της ΕΔΕΤ.

Στο χώρο του διοικητηρίου υπάρχουν δύο αίθουσες συνεδριάσεων, παρέχοντας τη δυνατότητα τηλεφωνικής σύνδεσης, τηλεδιασκέψεων και πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του ευρυζωνικού δικτύου της ΕΔΕΤ.

Τα Αμφιθέατρα τα οποία διαθέτει το τμήμα μπορούν να φιλοξενήσουν πλήθος ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων ή διαφόρων ειδών πολιτιστικών εκδηλώσεων (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κ.α.). Η ποιότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων στα Αμφιθέατρα του τμήματος είναι ιδιαίτερα υψηλή, με οπτικοακουστικά συστήματα κορυφαίας ποιότητας και δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε ιδιαίτερα μεγάλο πλήθος χρηστών. Η δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης κι ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο παρέχεται σε όλους τους χώρους του Παραρτήματος.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης όλων των διαθέσιμων υποδομών του τμήματος σε ΑμΕΑ. Ειδικές ράμπες επιτρέπουν την είσοδό τους στα κτίρια του Παραρτήματος. Ανελκυστήρες διατίθενται σε όλα τα κτίρια όπου υπάρχει πέραν του ενός ορόφου. Ειδική πρόβλεψη έχει γίνει για τη διαμόρφωση τουαλετών σε όλα τα κτίρια του Παραρτήματος οι οποίες είναι σχεδιασμένες για την πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑμΕΑ.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Follow by Email