Διαγωνισμός Προγραμματισμού IEEEXtreme

Ο διαγωνισμός IEEEXtreme είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός προγραμματισμού που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE). Αποτελεί έναν παγκόσμιο διαγωνισμό που στοχεύει στο να δοκιμάσει τις δεξιότητες προγραμματισμού και επίλυσης προβλημάτων των φοιτητών και νέων επαγγελματιών στον τομέα της πληροφορικής και της μηχανικής.

Ορισμένες βασικές πληροφορίες για τον IEEEXtreme είναι οι εξής:

  • Ο IEEEXtreme είναι ένας διαγωνισμός προγραμματισμού που διεξάγεται online και διαρκεί 24 ώρες, όπου ομάδες με έως τρία μέλη, από όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να επιλύσουν ένα σύνολο από προκλητικά προβλήματα προγραμματισμού. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 28 Οκτωβρίου.
  • Τα Προβλήματα: Οι συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν μια σειρά από αλγοριθμικά και προγραμματιστικά προβλήματα που απαιτούν δημιουργική σκέψη, σχεδιασμό αλγορίθμων και δεξιότητες προγραμματισμού για να επιλυθούν. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να κυμαίνονται από σχετικά απλά έως υψηλής πολυπλοκότητας.
  • Ομαδικότητα: Ο IEEEXtreme είναι ένας διαγωνισμός βασισμένος σε ομάδες, οπότε οι συμμετέχοντες συνεργάζονται με τα μέλη της ομάδας τους για να επιλύσουν τα προβλήματα. Η συνεργασία, η επικοινωνία και ο συντονισμός είναι απαραίτητα για την επιτυχία.
  • Παγκόσμια συμμετοχή: Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για τα μέλη φοιτητών και μεταπτυχιακών φοιτητών του IEEE. Ομάδες από πανεπιστήμια και ιδρύματα από όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται ταυτόχρονα.
  • Βαθμολόγηση: Οι ομάδες κερδίζουν βαθμούς για τη σωστή επίλυση προβλημάτων και η τελική κατάταξη βασίζεται στον αριθμό των προβλημάτων που επιλύθηκαν και το χρόνο που χρειάστηκε για αυτό. Η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στο τέλος του διαγωνισμού κερδίζει μια επίσκεψη σε οποιοδήποτε συνέδριο του IEEE παγκοσμίως επιθυμεί με όλα τα έξοδα συμμετοχής, μεταφοράς και διαμονής καλυμμένα.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό στις 28 Οκτωβρίου με ομάδες από μέλη του Φοιτητικού Παραρτήματος του IEEE στην Καστοριά αλλά και με εθελοντές/φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας, οι φοιτητές των ομάδων συμμετείχαν και θα συμμετάσχουν σε ενημερωτικά αλλά και πρακτικά workshops, ενώ παράλληλα εξασκούνται στον διαγωνισμό και στην αλγοριθμική σκέψη λύνοντας προβλήματα παλαιότερων ετών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Γιάννης Κέπας – IEEEXtreme Ambassador: gkepas@ieee.org

Κοινοποιήστε:
error
fb-share-icon
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Follow by Email